Pupovac o ploči u Jasenovcu: Vlada Hrvatske potrošila kredite

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2017

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj i saborski poslanik Milorad Pupovac izjavio je da je "vreme za uklanjanje ploče s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu prošlo" i da su "krediti dati premijeru i vladi potrošeni".

RepublikaFoto: Tanjug
Odbrusio Hrvatima: Milorad Pupovac

Pupovac je to rekao nakon što je hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjakovića iz HDZ u intervjuu za "Večernji list" kazao da će ta ploča verovatno ostati u Jasenovcu barem do marta 2018. godine.

- Vreme za uklanjanje ploče u Jasenovcu, i ne samo u Jasenovcu, odnosno ustaškog pozdrava je - prošlo. Krediti koje smo dali premijeru Andreju Plenkoviću i vladi su što se nas tiče potrošeni i svako drugo pristupanje tom pitanju za nas je neprihvatljivo - rekao je Pupovac za N1.

Pada vlada?!

Na pitanje znači li to da SDS S ostaje u Plenkovićevoj vladi ili ne, Pupovac odgovara da su sa koalicionim partnerima imali drugačiji dogovor i podsetio na presude sudova i zaključke saborskih odbora, odnosno naveo da postoji dovoljna ustavnopravna osnova da vlada deluje vać sada. 


Pupovac je dodao da nikakve nove odluke drugih tela nisu potrebne.

- Čuli smo ministra, želimo da saznamo je li to stav vlade i premijera, a onda ću vam odgovoriti na to vaše pitanje - istakao je Pupovac.


Pupovac je naveo da to što je izneo ministar Bošnjaković "nisu usuglašeni zajednički stavovi". 

- Mi očekujemo da vlada potvrdi stajališta koja imamo i ispuni ono što je dogovoreno, a to je - vremena da se čeka na uklanjanje ploče više nema! - naglasio je Pupovac.

Nije ultimatum

Na pitanje da li se ova njegova izjava može nazvati ultimatumom, Pupovac je odgovorio odrično.

- Ne, to je jasno premijeru, to sam više puta već rekao javno, nema nikakvog ultimatuma, postoji naprosto linija ispod koje i iznad koje se ne može ići - zaključio je Pupovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading