(FOTO, VIDEO) Građani odbranili krstionicu u Tivtu, policija se povukla!

Autor: sputniknews.com

Svet

02.04.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod Manastira Miholjska prevlaka jutros se okupio veliki broj građana kako bi sačuvali Crkvu Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, čije rušenje je bilo najavljeno za 9 časova. Građani su prilaz manastiru zabarikadirali svojim automobilima, a na samom ulazu stoji natpis "Strogo zabranjen ulaz".

Na nalogu Manastira Miholjska prevlaka na Fejsbuku objavljeno je jutros da je policija u ranim jutarnjim satima sa kopna i sa mora opkolila ostrvo.

- Najavljeno je rušenje u devet, a došli su prevarno u 4.35 sati sa ugašenim svetlima sa mora pokušavši tajno i nečujno da opkole krstionicu u kojoj se mnoštvo naroda molilo i učestvovalo u službi Božijoj - navedeno je na stranici manastira.

Kako prenosi portal „Bokanjuz“, policija je pozvala sveštenstvo i vernike koji su stajali oko krstionice da se raziđu, jer "ovo je teritorija Crne Gore i treba da se uklone".

Okupljeni građani i sveštenik Mijajlo Backović su to odbili, a policija nije intervenisala.

Backović je otišao na informativni razgovor u policiju, gde su sa njim razgovarali čelnici Centra bezbednosti Herceg Novi i Agencije za nacionalnu bezbednost za Boku Kotorsku, pokušavajući da ga ubede da sveštenstvo i vernici odustanu od čuvanja krstionice, za koju je građevinska inspekcija donela rešenje o rušenju na današnji dan.

Policiju, koja je došla da ih odatle ukloni, građani i sveštenstvo manastira su počastili čajevima, sokovima i sendvičima, nakon čega su se jutros oko sedam časova policajci povukli, preneo je podgorički portal CdM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading