Pobuna protiv Mila: Dođi da se krstiš, umesto što rušiš svetinju!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

01.04.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava Crna Gora poziva nadležne institucije na čelu sa premijerom Duškom Markovićem da odluku o rušenju male krstionice koja se nalazi na Miholjskoj prevlaci u Tivtu hitno stave van snage.

Milo Đukanović

- Mala pravoslavna krstionica, podignuta u čast Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, sasvim sigurno nikome ne smeta, pogotovo imajući u vidu da su nam obale odavno uzurpirane gradnjom svakojakih objekata od strane sumnjivih biznismena - navodi se u saopštenju stranke.

Dodaje se da odluku doživljavaju ne samo kao novi napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, već kao napad na sve verujuće ljude u našoj zemlji.

- Deo je to one pogubne i antidržavne politike, onog istog duha koji je srušio crkvu Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu, koji bi da ruši svetinju na Rumiji, rečju - koji time želi da produbi razdor u unutarpravoslavnom biću Crne Gore - rekao je.

Prava Crna Gora pozvala je građane da se sutra ujutru, u devet sati, okupe u što većem broju, kako bi, ako bude potrebno, i svojim telima odbranili malu krstionicu, "odnosno crkvicu, podignutu na svetom mestu, mestu natopljenom krvlju 72 sveta prevlačka mučenika".

- Licemerno je, gospodine Đukanoviću, da klečite i skrušeno dodirujete i ljubite naše svetinje po Jerusalimu, a u svojoj zemlji ih rušite i proganjate. Gospodine Đukanoviću umesto što, preko svojih službenika, rušite krstionicu u Tivtu, bolje bi vam bilo da u nju dođete i krstite se - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading