Edi Rama domaćin skupa u Draču

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2017

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama biće domaćin neformalnog sastanka premijera država Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Draču na temu integracionih procesa i produbljivanju regionalne saradnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama i Ana Brnabić prisustvovaće skupu u Draču

Skupu će, kako je saopšteno iz Vlade Albanije, prisustvovati premijerka Srbije Ana Brnabić, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, premijeri Makedonije i Crne Gore, Zoran Zaev i Duško Marković, kao i odlazeći kosovski premijer Isa Mustafa.

Skupu će prisustvovati evropski komesar za proširenje i dobrosusedsku saradnju Johanes Han i potpredsednik Svetske banke za Evropu i Aziju Siril Miler.

Predviđeno je održavanje više panela na kojima će se razgovarati o trgovini, uslugama, investicijama i digitalnoj ekonomiji zemalja Zapadnog Balkana.

Očekuje se da će premijeri zemalja Zapadnog Balkana dalje razmotriti i snažno podržati sprovođenje Sporazuma o transportnoj zajedniji potpisanog početkom jula ove godine u Trstu, koji je održan u okviru Balkanske inicijative.

Skup u Draču će istovremeno, kako je ranije najavljeno, biti prilika za susret premijerke Brnabić sa makedonskim premijerom Zaevim, nakon povlačenja zaposlenih u Ambasadi Srbije u Skoplju.

Kako je u četvrtak najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Brnabić bi tom prilikom trebalo da dogovori održavanje zajedničke sednice dveju vlada do kraja godine u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading