Veliko hapšenje u Crnoj Gori: Policajci organizovali krijumčarenje migranata!

Autor: blic.rs

Svet

26.03.2019

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija je u okviru akcije "Docu" uhapsila danas 17 osoba u Nikšiću i Podgorici zbog sumnje da su organizovali lanac krijumčarenja migranata, a među uhapšenima su i dva policajca.

RepublikaFoto: twitter.com/7cafemontenegro
Foto: Ilustracija

U Podgorici je uhapšeno 12 osoba, u Nikšiću pet, a protiv 21 osobe podnete su krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su organizovali kriminalne grupe, nedozvoljeno prelazili državne granice i krijumčarili ljude.

Kako se navodi u saopštenju, Uprava policije je radila na otkrivanju i procesuiranju krijumčarskih mreža koje deluju u Crnoj Gori i u zemljama regiona i tako otkrila grupu koja se bavila krijumčarenjem stranih državljana koji su u Crnoj Gori imali status tzražilaca azila.

Pretpostavlja se da su radili na ruti Albanija - Crna Gora - Bosna i Hercegovina - Hrvatska i da su od maja 2018. godine prokrijumčarili više grupa ljudi u kojima je bilo od pet do 10 osoba.

Osumnjičeni će biti privedeni specijalnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading