(FOTO) BEZ INCIDENATA U PODGORICI: Okupljeni skandirali "vratite nam državu"!

Autor: vijesti.me/Tanjug

Svet

23.03.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Podgorici je večeras održana još jedna protestna šetnja u organizaciji građanskog pokreta "Odupri se - 97.000".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sa današnjeg protesta

Protestu je, prenose Vijesti, prisustvovalo nekoliko hiljada građana, a skup je protekao bez incidenata.

Prolazeći pored centrale DPS-a demonstranti su skandirali "vratite nam državu" i "dole pljačkaši", a organizatori su pozvali građane da i 30. marta izađu "bez straha" na protest.

Glumac Slaviša Grubiša pročitao je proglas, kako je rekao, slobodnih građana Crne Gore, u kojem je ponovio zahteve za ostavku Mila Đukanovica, Duška Markovića, Ivice Stankovića, Milivoja Katnića, kao i da Savet i generalni direktor RTCG podnesu ostavke.


- Mali nas korak deli od cilja, s nama su sindikati. Ovo je protest svih građana i svi su dobrodošli - poručio je Grubiša i apelovao da protest protekne mirno i nenasilno, preneo je RTCG.
Foto: Tanjug/AP

Navodeći da je večerašnjem protestu prisustvovalo svih 39 poslanika opozicije u Skupštini Crne Gore, organizatori su izrazili očekivanje da će u narednu subotu imati zajedničku platformu za promenu vlasti, tehničku vladu i prevremene izbore.

Nakon što su se organizatori protesta obratili građanima, održana je protestna šetnja "marš slobode" koja je počela u Ulici Slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading