Ruska pravda: NATO koristi Skoplje za pritisak na Beograd

Autor: Republika

Svet

24.08.2017

22:14 >> 22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveštajne službe vodećih zemalja NATO nedavno su intenzivirale svoje subverzivne aktivnosti protiv Srbije i ovo je danas jedina republika bivše Jugoslavije koja ne želi da priključi severnoatlantskoj alijansi, piše ruski list "Pravda"

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beograd je optužio svog suseda Makedoniju za špijunažu uz učešće stranog faktora, a koji je naravno NATO, piše list, postavljajući pitanje da li će Beograd moći da održi svoju nezavisnost u toj borbi?

U tekstu pod naslovom "Špijunski skandal: NATO koristi Makedoniju protiv Srbije", list ističe da je Srbija danas jedini bastion na teritoriji bivše Jugoslavije koji se i dalje protivi širenju NATO u regionu.

Sve druge republike bivše Jugoslavije su se ili već pridružile Alijansi, ili su na putu da to učine.

- Nije slučajnost što je veliki diplomatski skandal nedavno izbio između Srbije i Makedonije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima neoborive dokaze da je Makedonija pokrenula velike obaveštajne aktivnosti uz učešće stranog faktora u Srbiji - navodi list.

 

List ističe da iako Srbija ne pominje direktno NATO, nema sumnje da se radi o naporima Alijanse i američke Centralne obavještajne agencije (CIA) u okviru provođenja subverzivnih aktivnosti protiv Srbije kako bi poremetila ravnotežu, odnos snaga u zemlji.

Danas, 80 odsto populacije Srbije protiv je ulaska zemlje u NATO, jer stanovnici te zemlje dobro pamte bombardovanje Alijanse.

- Prema tome, štab NATO-a u Briselu i sedište CIA u Lengliju razvili su tajni plan i propagandni rad u Srbiji kako bi promijenili stav Srba prema NATO - zaključuje ruska "Pravda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading