Neko od njih će naslediti Ivanova: Troje kandidata u izbornoj trci za predsednika Severne Makedonije

Autor: Tanjug

Svet

21.03.2019

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna izborna komisija (DIK) Severne Makedonije potvrdila je danas kandidature Steve Pendarovskog, Gordane Siljanovske Davkove i Bljerima Reke za kandidate za predsednika zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Nakon pregleda listi za predsednika Republike Severne Makedonije predatih od strane kandidata Pendarovskog, Siljanovske Davkove i Reke, Komisija je zaključila da su oni uredno podneseni, potvrđujući time da se mogu kandidovati za predsednika - navodi se u saopštenju.

Vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) i opozicioni VMRO-DPMNE podneli su kandidature Steve Pendarovskog i Gordane Siljanovske Davkove za predstojeće predsedničke izbore danas, a kandidat Saveza za Albance/Besa Bljerim Reka, odnosno opozicionih partija albanskog bloka, podneo je kandidaturu u utorak.

Komisija će u petak održati javnu sednicu kako bi odlučila redosled jedinstvene liste kandidata za predsednika zemlje.

Predizborna kampanja počinje 1. aprila. Prvi krug izbora zakazan je za 21. april, dok će drugi krug izbora, ukoliko u prvom nijedan kandidat na osvoji apsolutnu pobedu, biti održan 5. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading