NIJE IM POMOGLO POKAJANJE: Sedmorica boraca Islamske države osuđeni na zatvor u Skoplju

Autor: agencije

Svet

21.03.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivični sud u Skoplju osudio je sedam makedonskih državljana koji su ratovali na strani Islamske države na zatvorske kazne od šest i devet godina.

RepublikaFoto: youtube.com/Conflict Studies
Ilustracija

Kako je objavila Televizija Telma, šestorica optuženih (Elmedin Osmani, Ahmed Džengis, Orhan Župani, Bujamin Fetoni, Ibrahim Šabani i Almir Miratovski) osuđeni su na po šest godina jer su na strani Islamske države ratovali u Siriji i Iraku, dok je sedmi, Safer Ramadani, dobio devet godina jer je bio i pripadnik te teororističke organizacije.

Sedmorici optuženih kazne su izrečene dva dana nakon što su na suđenju priznali krivicu i izrazili žaljenje i obećali da neće ponovo činiti krivična dela.

Prema makedonskom zakonu, za učestvovanje u stranim vojskama predviđena je kazna od četiri do maksimalnih 15 godina.

Sedmoricu koji su danas provostepeno osuđeni uhapsili su pripadnici međunarodne koalicije koja se bori ptotiv Islamske države u avgustu prošle godine u Siriji i potom predali makedonskim organima.

Vlasti Severne Makedonije saopštile su da se više od 130 njihovih državljana pridružilo ekstremističkoj Islamskoj državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading