Dodik optužuje Izetbegovića: Bakir namerno opstruiše formiranje vlasti BiH

Autor: Tanjug

Svet

19.03.2019

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDA i njen lider Bakir Izetbegović sada namerno opstruišu formiranje vlasti na nivou BiH. On je dodao da takvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da gotovo nijedna od institucija neće funkcionisati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Dodik

- Njima odgovara struktura koja je neefikasna i podložna njihovim zahtevima i oni uporno traže neke razloge, kao što su našli priču o MAP-u (Akcionom planu za članstvo u NATO-u) koji nema veze sa formiranjem Saveta ministara, da problematizuju njegovo formiranje - rekao je Dodik Srni, a prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, SDA i Izetbegović to rade u nadi da će kod svojih međunarodnih prijatelja pribaviti saglasnost o tome da neko nešto koči u BiH.

- Mi ništa ne kočimo. Ustavom i Dejtonskim sporazumom predviđeno je da se vlast na nivou BiH sastavlja od prethodno izabranih na legitimnim izborima predstavnika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH - istakao je Dodik.


Prema njegovim rečima, stalno se nalaze neki novi razlozi da se odloži dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading