Dodik: Oni koji su upali u RTS su najveći gubitnici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.03.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upad grupe demonstranata predvođenih opozicionim liderima u zgradu Radio-televizije Srbije ozbiljna je i nedopustiva stvar, oni koji su to učinili su najveći gubitnici, a time se takođe šalje i loša slika u svet koja može da našteti Srbiji u rešavanju važnih nacionalnih pitanja, izjavio je danas predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- Postoji neka vrsta pomodarstva da se bezgranično šeta i tako pokazuju građanski stavovi. Koliko razumem, ovde u Srbiji to nije bio problem, problem je kada se to pretvori u nasilje. Srbija nije zabranjivala šetnju kao demokratski izraz, koliko god to bilo pomalo iritantno - rekao je Dodik za medie.

Kako je ocenio, upad demonstranata u javni servis Srbije, ozbiljna je stvar.

-Ako tako pokazujete pretenziju ka nasilju, onda ste u problemu, i oni koji su to učinili najveći su gubitnici - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, kada se upadne u zgradu nacionalne televizije, onda se tu ostaje i ne izlazi, a oni koji su to učinili očigledno nisu imali snagu da to sprovedu.

- Nas zanima snaga Srbije, a ona se ne stiče tako, i time se ne šalje u svet prava slika, tim scenama nasilja kad uđete i blokirate neke od institucija... Mislim da je to neprihvatljivo i najveća šteta za one koje su to organizovali - rekao je Dodik.

Dodao je da Srbiji nije potrebna ta vrsta slike, niti dešavanja posebno sada kada je u fokusu nacionalno pitanje u vezi s Kosovom i Metohijom.

Treba, kaže, imati u vidu da postoje i oni koji žele da iskoriste takva dešavanja i smanje pregovaračku snagu Srbije.

Upitan o istrazi o stradanju Davida Dragičevića iz Banjaluke, Dodik je ponovio da i dalje misli da je to pitanje za tužilastvo i da ono mora da završi posao u vezi istrage.

- Ja nisam taj koji treba to da radi i dokazuje, moje je bilo da obezbedim logistiku za nesmetan rad tužilastva, da oni to imaju - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading