Zamenili bebe u porodilištu: Pogledajte ishod nesporazuma

Autor: Index.hr

Svet

13.03.2019

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Traumatično iskustvo doživele su majke iz Novog Travnika i Žepča u BiH, koje su u bolnici u Novoj Biloj rodile isti dan.

Foto: Ilustracija

U bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj u BiH medicinske sestre zamenile su novorođenčad.

Incident se dogodio još pre dva meseca, no mediji su tek prekjuče dobili anonimnu dojavu u kojoj piše da su medicinske sestre prilikom kupanja beba zamenile dečje narukvice.

Kako su bebe rođene isti dan, majke su ležale u istoj sobi. Istog dana dobile su i otpusne liste.

Jedna od majki je pre odlaska iz bolnice primetila da je beba koja joj je vraćena s kupanja drugačija, odnosno da ima puno više kose nego dan pre.

RepublikaFoto: twitter.com/Doctor Witch Z
Foto: Ilustracija

- Medicinske sestre rekle su joj da greši i poslale je kući uz otpusnu listu doktora. Greška je otkrivena sasvim slučajno kad je, nakon nekoliko dana, beba dovedena na redovnu kontrolu. Doktor je primetio da se kilaža bebe ne poklapa s trenutnim stanjem i onim što piše na otpusnoj listi jer je nemoguće da beba tako mnogo poraste za nekoliko dana - stoji u pismu koje su primili bosanski mediji.

Nakon što je lekar zatražio detaljnu proveru, majkama je rečeno da bebe nemaju istu kilažu i visinu kao na otpusnoj listi.

Direktor bolnice, dr. Velimir Valjan, potvrdio je za medije da se incident dogodio, no i naglasio da zamena nije trajala "nekoliko dana" kako piše u dojavi, nego puno kraće.

- Zamjena je trajala svega sat, a ne nekoliko dana. Točno je da se to dogodilo, bebe su rođene na isti dan, a istog dana su bile spremne za otpust. Sestra je greškom zamijenila narukvicu. Kad su žene otišle, shvatili smo grešku i pozvali smo ih -  rekao je Valjan.

Glavna sestra smenjena je s te pozicije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading