Svedok-saradnik promenio iskaz u emisiji TV Hepi: U Podgorici planiran protest, a ne nasilje

Autor:

Svet

13.03.2019

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Saša Sinđelić, svedok-saradnik Specijalnog tužilaštva Crne Gore u slučaju pokušaja terorizma, kazao je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016, već da se radilo o "običnom protestu podrške opoziciji", što je potpuno suprotno onome što je izjavio na suđenju.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Aleksandar Sinđelić

Na pitanje zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da "ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić sedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sede zbog politike".

On je dodao da posle ovoga što je rekao u emisiji "može da ide u šumu da seče drva i da će tamo verovatno doći da ga hapse".

Promenu svog iskaza Sinđelić je pokušao da objasni "načinom funkcionisanja države i tužilaštva" u Crnoj Gori, pominjući "pritisak i ugnjetavanje" i njegovu želju da "na neki način da zaštiti svoje ljude".

- To je moguće milom ili silom. Izabrao sam ovaj način i to će skupo da me košta - rekao je Sinđelić.

On je u "Ćirilici" rekao i da su Šišmakov i Popov, za koje tužilaštvo tvrdi da su agenti GRU, tražili od njega da u Podgorici "napravi lep skup, da traže izbore, te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading