Posle 6 meseci istrage uhapšena prva osoba zbog UBISTVA ŠIJANA

Autor: srpskainfo.com

Svet

08.03.2019

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pola godine istrage, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su prvu osobu koja se može dovesti u vezu s profesionalnom likvidacijom Damira Ostojića Šijana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Zbog ovog slučaja sinoć je uhapšen Stefan Samardžija iz Pala, a navodno je on ukrao automobil s kojim se ubica dovezao na mesto ubistva, a zatim i pobegao.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće kada je ubica na njegov džip "rendž rover" ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci.

Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40). Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u ulici Duška Trifunovića. Nakon toga je pobegao kroz šiblje i drveće prema ulici Bolanog Dojčina, gde ga je verovatno čekao saučesnik.

Ostojić je usmrćen na licu mesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrelnih rana. Tokom istrage ovog slučaja policija je ispitala više od 100 osoba među kojima ima i onih s "podebljim policijskim dosijeom".

Dan posle ubistva istragu u ovom slučaju preuzima Republičko tužilaštvo RS.

Ubrzo posle ubistva je u Piskavici kod Banjaluke pronađen zapaljeni automobil "škoda oktavia karavan", a u njoj su nađeni i ostaci puške. Vozilo i puška su zapaljeni i izgoreli su do te mere da su inspektori jedva prepoznali o kojem je vozilu reč. Nakadno je utvrđeno da je vozilo ukradeno u Sarajevu.

Duže vremena se može čuti da se ovo ubistvo može povezati sa obračunom kriminalnih grupa u regiji, a sumnja se da iza zločina stoji „škaljarski klan“ iz Crne Gore.

Potpis ubistva Šijana upravo podseća na to kako svoje suparnike ubijaju pripadnici „škaljarskog klana“. Oni, naime, svoje žrtve ubijaju iz automatskih pušaka, sa velikim brojem hitaca, a nakon likvidacije pale vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading