Jedan od najtraženijih terorista sveta iz Gornje Maoče u bekstvu

Autor: Informer, Republika

Svet

06.03.2019

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosne agencije u Bosni i Hercegovini dobile su informaciju kako je Nusret Imamović, nekadašnji vođa zajednice radikalnih islamista u BiH koji se borio u redovima teroristickih organizacija u Siriji, pobegao iz te zemlje i da se trenutno skriva u Libiji

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Bosanski mediji prenose pozivajući se na neimenovane izvore iz bezbednosnih službi, navodi kako je Imamović uspeo da stigne u Libiju početkom februara, zajedno sa ženom i troje dece.

Imamović, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista sveta, bio je vođa zajednice radikalnih islamista selefija, čije je sedište bilo u selu Gornja Maoča kod Brčkog.

U Siriju je otišao 2013. godine i tamo se pridružio grupi pod nazivom Fronta Al-Nusra, jednoj od terorističkih organizacija koje su uz Islamsku državu (ISIS) ratovale za uspostavljanje kalifata na području Sirije i Iraka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading