Duško Knežević u problemu: Ovaj Milov potez nije mogao da predvidi?!

Autor: Tanjug

Svet

05.03.2019

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik crnogorske vlade Zoran Pažin i britanski ministar za Evropu Alan Dankan, potpisali su danas ugovor kojim dve zemlje izražavaju spremnost da jedna drugoj izruče i sopstvene državljane, ukoliko ih druga država potražuje za teška krivična dela, za koja je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/ mediterranean network
Na poternici u Crnoj Gori: Duško Knežević

Kako su preneli podgorički mediji, Dankan i Pažin, koji je i ministar pravde, potpisali su "bilateralni ugovor kojim se dopunjava Evropska konvencija o ekstradiciji i olakšava njena primena".

Ugovor je, između ostalog, bitan i zbog toga što se u Velikoj Britaniji nalazi vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević, koji ima i britansko državljanstvo i koji se u Crnoj Gori tereti za finansijske malverzacije, zbog cega je za njim raspisana crvena Interpolova poternica, navodi portal CdM. 

Pažin je, nakon ceremonije potpisivanja, rekao da ugovor pokažuje visok stepen međusobnog uvažavanja i poverenja, "uz uverenje da će pravni sistemi obe države svakom licu koje bude izručeno garantovati pravo na pravično suđenje, uz poštovanje pretpostavke nevinosti".


U ugovoru se konstatuje da su strane potpisnice "svesne garancija prava na pravično suđenje optuženom u okviru svojih pravnih sistema, uključujući i pravo na suđenje pred nepristrasnim sudom uspostavljenim zakonom", prenela je Radiotelevizija Crna Gore. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading