Pada vlada u Hrvatskoj: Pupovac ruši Plenkovića?!

Autor: Tanjug

Svet

05.03.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS) u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, izjavio je danas za hrvatski Media servis da razmišlja o uskraćivanju podrške vladajućoj koaliciji, koju predvode HDZ i premijer Andrej Plenković.

RepublikaFoto: youtube.com/Moja TV
Milorad Pupovac

Pupovac je rekao da je kao Dalmatinac duboko povređen spaljivanjem lutke s njegovim likom u Kaštelu, kraj Splita prošlog vikena, ocenivši da je reč o podsticanju na nasilje u atmosferi mržnje koju dozvoljava državni vrh.

Potvrđujući da razmišlja o izlasku SDSS iz vladajuće koalicije, Pupovac je rekao:


- To je bila reakcija koja je rezultat dužeg i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga za to i to je poruka koju smo morali poslati - rekao je Pupovac.

Ranije danas Pupovac se u razgvoru za zagrebačku N1 tv osvrnuo na spaljivanje lutke s njegovim likom u nedelju na karnevalu u Kaštel Sućurcu, istakavši, da je rekao, činjenicu da ni jedna stranka, ni član vlade nisu reagovali na taj događaj.

 

 

- Nitko ne treba apriori na prvi pogled da osuđuje da maškare ne smeju da ismeavaju ljude i pribijati ih na stub srama i simbolički spaljivati figure odbrane za tu godinu. Međutim, kada je reč o toj tradiciji, ona se ne usmerava na slabije i drugačije, na manjine, na migrante, na ljude drugačijih nacionalnih i verskih uverenja, već na one koji imaju moć, na biskupe, ministre, strane namesnike, a sedati na rudo onih koji šire mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnih ili verskih manjina, to nije karneval - kazao je Pupovac.


Ukazao je da je bacanje srpskog vaterpoliste u more ranje i sad spaljivanje lutke s njegovim likom - govor mržnje.

- Nije kriva gomila i masa, već oni koji mese svest mase - vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na vlast crkvenu, medijsku i druge vlasti - naveo je Pupovac, koji je i predsednik Srpskog narodnog vijeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading