Srpske diplomate u Makedoniji bile praćene

Autor: blic.rs, Tanjug, Republika

Svet

22.08.2017

06:44 >> 06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske diplomate bile su predmet praćenja makedonskih obaveštajnih službi, piše beogradski list.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srpske diplomate bile pod okom Makedonskih službi

- Srpske diplomate su bez ikakovog razloga praćene, a čak je primenjivana i metoda zastrašivanja. Deo pritisaka koji je vršen išao je uz aminovanje stranaca - naveo je izvor Blica. 

- Odmah smo, čim su nam ova saznanje potvrđena, reagovali da zaštitimo naše službenike - preneo je Blic reči svog izvora. 

U nedelju uveče makedonska Televizija Telma je objavila da je celokupno osoblje Ambasade Srbije u Skoplju hitno povučeno u Beograd. Od tada traje "diplomatski rat" između Srbije i Makedonije. 

Iz Srbije stižu vesti da je takva odluka usledila nakon što je Makedonija odlunčila da promeni stav u vezi s prijemom Kosova u Unesko, ali i da postoje čvrsti dokazi o ofanzivnom delovanju protiv Srbije. 

O postojanju stranog faktora koji je umešan u celu priču juče je govorio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. 

Iz Makedonije tvrde da će njihov stav o Kosovu u Unesko biti vezan za stav većine u EU i za sada ne komentarišu tvrdnje o obaveštajnom delovanju protiv Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading