"HDZ će podržati Kolindu za drugi mandat"

Autor: Tanjug

Svet

16.02.2019

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da veruje da će HDZ podržati kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović za drugi predsednički mandat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Grabar Kitarović izjavila je juče da još nije donela konačnu odluku da li će se ponovo kandidovati za predsedničku poziciju, ali je u međuvremenu vidno promenila retoriku prema vladi i premijeru Plenkoviću.

Ona je bila kandidat HDZ-a na izborima 2014. , alii zbog povremenih neslaganja s premijerom i vladom nagađalo se da bi joj HDZ mogao uskratiti podršku na narednim izborima krajem ove godine.

Plenković kaže da Grabar-Kitarović "kvalitetno i angažirano" obavlja svoj posao i da ima još godinu dana da ispuni svoj program.

- Kada je reč o budućoj kandidaturi, stvari ostaju na onim pozicijama koje smo ranije rekli. Najvažnije je da najpre čujemo njenu čvrstu i jasnu odluku i nakon toga verujem da će je HDZ podržati - rekao je premijer novinarima u Minhenu prenela je Hina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading