Užas u osnovnoj školi: Drugarima sipao da piju sonu kiselinu!

Autor: Republika

Svet

15.02.2019

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama izbegnuta je tragedija kada je L. M. (15) učenik prvog razreda smera za carinsko zanimanje, iz za sada nepoznatog razloga, pokušao je da sonom kiselinom otruje školske drugove S. Š. i B. K.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su pri prvom gutljaju osetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta. Još dvojica učenika su, kako je rečeno, probali tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu gde su pregledani i gde je konstatovano da nije bilo posledica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga, saslušan u Odeljenju bezbednosti. Tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Mediji pišu da imaju nezvanična saznanja da je L. K. ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju sok koji je pripremio. Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive ovog događaja.

Prema rečima direktora Srednje stručne škole, Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

- Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nismo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično - kazao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading