Kolinda neodlučna: Ne znam da li da se kandidujem za drugi mandat!

Autor: Tanjug

Svet

15.02.2019

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović još nije odlučila da li će se kandidovati za drugi mandat, ali smatra da je predizborna kampanja, kako kaže, vrlo neplodno razdoblje u koje ne želi da uđe.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Kolinda Grabar Kitarović

U intervjuu za hrvatski Media servis, povodom četvrte godišnjice od inauguracije, Kitarović kaže da jednostavna ne želi da uđe u to nekakvo razdoblje.

- Nisam se izjasnila, nisam donela odluku. Ali vidim da je to vrlo zanimljiva tema u medijima i da mediji zapravo kreiraju nekandidate kao potencijalne protivnike meni na izborima, iako ni ja ni oni još nismo istakli svoju kandidaturu - rekla je ona.

A, ako se bude kandidovala podrška HDZ-a joj je bitna.

- Ja dolazim iz HDZ-a i meni je podrška HDZ-a bitna. Cenim to, to je moje uverenje od rane mladosti, to je uverenje koje sam negovala tokom studija, kroz našu borbu za nezavisnost. I ponovno, uz dužno poštovanje prema svim političkim opcijama u Hrvatskoj, ja sam osoba koja ne menja strane i ne volim one koji ih menjaju - navela je Kitarović.

Za nju je dužnost predsednice posebna čast, ali i posebna odgovornost, veoma velika.

- Ja sam pre svega majka. Majka, Hrvatica, vernica, građanka Republike Hrvatske i, naravno, građanka Evropske unije, i doista želim razmotriti šta je to čime ja mogu pridoneti, šta je to što možemo zajedno učiniti kako bismo Hrvatsku poveli u bolji život za sve - rekla je Kitarović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, Kitarović je kazala da bi "Mali princ" i "Dnevnik Ane Frank" trebalo da ostanu na popisu lektire.

- Mali princ'' jedna je od mojih najdražih knjiga i to je knjiga koja me nekako drži u uverenju da celi život treba ostati dete. ''Dnevnik Anne Frank'' isto je tako jedno od vrhunskih dela - ocenila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading