SRAMOTA: Hrvati prizivaju novog Stepinca za vođu i uzor

Autor: M. R. I.

Svet

12.02.2019

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom 59. godišnjice smrti ustaškog kardinala Alojzija Stepinca, osim što je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u besedi veličao Stepinca, oglasio se zamenik predsednika vladajuće HDZ i potpredsednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji je na svom službenom Fejsbuk profilu napisao da su toj državi potrebni ljudi koji će stajati "čvrsto kano čvrsti hrast".

USTAŠKI KARDINAL Alojzije Stepinac

Taj naslov je zapravo citat jedne Stepinčeve izjave, a Brkić u statusu navodi da upravo Stepinac Hrvatima treba da bude "misao vodilja i uzor".

- Blaženi Alojzije Stepinac treba nam danas svima više nego ikada biti misao vodilja i uzor. Njegov glas zbori ponizno, skromno, razborito, mirno, ali hrabro i odlučno, a njegova nakana je čista i velika, kao što je i sam živio svojim životom i svojim delima - napisao je Brkić.

Foto: Tanjug/AP
VEĆI KATOLIK OD PAPE Kolinda Grabar Kitarović

Deca mrze Srbe

Zidovi OŠ "Skalice" u Splitu osvanuli su išarani uvredljivim i fašističkim grafitima, a "Mrzim Srbiju" i "Za dom spremni" samo su neki od njih. Na drugom zidu je veliko "U" sa krstom, a ispod njega piše "Za dom".

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta za Srpski telegraf kaže da je ovo još jedan pokazatelj da se Hrvatska još uvek nije otarasila ustaške prošlosti.

- Njihovo obožavanje Stepinca svedoči o tome da Hrvati veličaju ono što se dešavalo u Drugom svetskom ratu, usput gazeći po žrtvama - zaključuje Linta. 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading