(VIDEO) Bosna planira da uključi vojsku u potragu za serijskim ubicom!

Autor: Tanjug

Svet

11.02.2019

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbegli višestruki ubica Edin Gačić i dalje je neuhvatljiv za policijske strukture BiH, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ne isključuje mogućnost da se u potragu uključi i vojska.

Foto: www.index.hr/printscreen
Edin Gačić

Katica se nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima, gde se u širem reonu vrši obimna potraga za Gačićem.

On je naveo da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona da bi pomogli da se ubica njihovog kolege što pre pronađe, a bezbednost u kantonu pojača. 

- Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tokom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisustvo na mestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i na svim mestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni bezbednosno da pokrijemo - rekao je Katica.

Najavio je da ukoliko ove policijske snage ne budu dostatne tražiće da im Predsedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH, prenosi Kliks.

Bez obzira što je osumnjičen da je poslednji zločin izvršio u Suhodolu, na području Kantona Sarajevo, za Gačićem se intezivno traga i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a posebno se pretresaju svi vozovi koji saobraćaju između Sarajeva i Mostara, u oba smera.

Gačić je već sedam dana u bekstvu nakon što je prošlog ponedeljka ubio Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica, a potom pre dva dana policajca Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina. 

Navodi se da su građani u strahu, pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu.

Portal insajder.in navodi da je serijski ubica Edin Gačić za vreme rata u BiH bio pripadnik odreda "El mudžahid". Navodi se da se u posedu ovog portala nalazi spisak svih boraca tog zloglasnog odreda čiji su se pripadnici "proslavili" brojnim stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim i hrvatskim vojnicima i civilima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading