Bhtijarević: Srbija treba da uđe u Evropu, jer je to i u hrvatskom interesu

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.02.2019

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija treba da postane članica EU jer je to i u hrvatskom interesu", izjavio je danas Zoran Bhtijarević, dečji hirurg, dugogodišnji direktor Klinike za dečje bolesti u Zagrebu i dugogodišnji lekar hrvatske fudbalske reprezentacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija


Bahtijarević kaže da je ulazak Srbije u EU u hrvatskom interesu pre svega zbog migrantskog talasa.

- Velika nevolja nagoni ljude da napuste svoj dom i za takve ljude bih svakako našao mesta - rekao je Bahtijarević gostujući u emisiji "Nedeljom u 2", kod urednika Zorana Stankovića na HRT-u.


U interesu Hrvatske je, kazao je, da se granica EU pomeri na istok, a to će se postići ulaskom Srbije u članstvo Unije.

Bahtijarević, koji je odlučio da uđe u politiku i na listi je Amsterdamske koalicije za izbore za Evropski parlament, i višegodišnji je lekar hrvatske fudbalske reprezentacije.


Komentarišući pojavljivanje svojevremeno hrvatskog kantautora Markovića Perkovića Tompsona, koji na svojim nastupima veliča ustaštvo, Bahtijarević kaže da tom pevaču nije bilo mesto u autobusu sa hrvatskom reprezentaciom prilikom povratka sa svetskog prvenstva u fudbalu, gde su odneli titulu.

 

 


Dodao je i da ne zna ko je tompsona tada zvao da bude na autobusu, ali veruje da nije bila provokacija.

Objasnio je i da je političkom počeo da se bavi jer je, prema njegovim rečima, u Hrvatskoj percepcija politike loša, pa je, kako kaže, poželeo da napravi nešto.

Podržava Evropsku uniju i ističe da voli tu ideju koja ujedinjava.

 

 

Predstojeće izbore u EU smatra važnim, ali ističe i da Hrvatska još nije svesna toga šta je to što EU može da učini za tu zemlju.

Smatra i da su hrvatski parlamentarci u Briselu napravili dobre stvari koje, kako kaže, ne smeju da budu potcenjene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading