Knežević: Po Đukanovićevom zadatku išao sam u Beograd da SPS napravi koaliciju sa DS, kako bi srušili Koštunicu

Autor: borba.me

Svet

10.02.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević otkrio je da je po nalogu Mila Đukanovića platio 50.000 evra advokatu da izvuče Stanka Caneta Subotića iz zatvora u Moskvi. U trenutku kada ga je Đukanović pozvao nalazio se usred Beograda gde je planirano "skidanje" Koštunice sa mesta premijera.

RepublikaFoto: instagram.com/dkatlas
Milo Đukanović i Duško Knežević

Taj novac, kako kaže, isplatio je iz svoje banke u Moskvi, a 50.000 evra mu je kasnije vratio Đukanović preko jedne zajedničke drugarice.

- Tačno je da sam dao novac za Subotića. U tom momentu nalazio sam se u Vili u Užičkoj u Beogradu, zajedno sa Mlutinom Mrkonjićem, Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem jer sam po Đukanovićevom zadatku išao tamo da SPS napravi koaliciju sa DS, kako Koštunica ne bi više bio premijer. U tom momentu me pozvao Đukanović, bilo je oko 21 čas, i pitao da li hitno mogu da pošaljem 50.000 evra nekom advokatu u Moskvi za Stanka Subotića. Napomenuo je da je jako hitno. Pozvao sam jednog od službenika banke u Moskvi i naložio mu da ode do banke i odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili, ekskluzivno otkriva Knežević za Borbu.

Poslije izlaska iz zatvora Subotić je, kako kaže, zvao u Ženevu "mene i jednog njegovog velikog medijskog prijatelja da mi se zahvali".

- Ja sam bio njegov gost sa svojim sinom, kojem je Subotić priredio poseban program obilaska Ženeve. Moram da naglasim da je Đukanović uredno vratio ovih 50.000 preko jedne zajedničke drugarice - kaže Knežević.

On pretpostavlja da su ga srpske službe snimale tokom ovog sastanka u Beogradu i "od tada počinje moj progon od strane Borisa Tadića".

- Podsećam da je pomenuta koalicija dogovorena ali više detalja ne mogu saopštiti u ovom trenutku. Takođe, tačno je i da sam zakazivao sastanak Subotića sa Miškovićem jer me je to zamolio Đukanović. Sve u vezi sastanka sam sa Đukanovićem dogovarao. Rekao mi je da ga pokupim iz Ulice Kneza Miloša i da ga odvedem na sastanak. Kada sam rekao vozaču da krene sa Gazele i uđe u garažu Delte, Subotić je počeo da vrišti, govoreći da mu je to najveći neprijatelj i da nikada ne bi otišao na sastanak sa njim. Đukanović me je molio pre toga da vidim da li zemlja kod Aerodroma u Beogradu, koja se vodi na Subotića može da da se prebaci na mene. To nisam prihvatio. Ta zemlja je sada prodata u paketu sa prodajom Aerodroma Beograd - pojašnjava Knežević.

Dodaje i da ove informacije, koje iznosi režimski portal, lično Đukanović prenosi svojoj ruskoj vezi Zoranu Ćoću Bećiroviću, koji je, kako tvrdi Knežević, njegov čovek za posebne zadatke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading