Od detonacije izleteo kroz prozor, pa molio za pomoć: Detalji krvavog obračuna klanova u Podgorici

Autor: Republika

Svet

03.02.2019

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cetinjanin Nikola Ćupić (35), kog navodno crnogorska policija i mediji povezuju s jednim od kotorskih kriminalnih klanova, ubijen je u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil u Podgorici.

RepublikaFoto: youtube.com/Volim Podgoricu
Eksplozija automobila u centru Podgorice

Eksplozija se dogodila u 10.40 u neposrednoj blizini muzičke škole, a Ćupić je s teškim povredama prebačen u Urgentni centar KC Crne Gore.

Izleteo kroz prozor

- Ćupić je sedeo na mestu vozača u svom automobilu "tojota“ cetinjskih registracija i kretao se Ulicom Novaka Miloševa. U jednom trenutku vozilo je eksplodiralo, a teško povređeni mladić je od detonacije izleteo kroz prozor - prenose crnogorski mediji.

- On je nekoliko minuta ležao na ulici i preklinjao za pomoć prolaznike koji su se okupili. Nekoliko ljudi je čak krenulo da mu pomogne, ali su odustali od te namere kada su čuli pucanje metaka iz zapaljenog vozila - preneli su reči svedoka mediji.

Na mesto eksplozije brzo je stigla Hitna pomoć, koja je Ćupića transportovala u bolnicu, ali i vatrogasci i policija.

- On je ubrzo po dolasku u Urgentni centar preminuo zbog težine povreda. Policija je obavila uviđaj, a sumnja se da je ovo ubistvo nastavak krvavih obračuna klanova na teritoriji Crne Gore. Nakon eksplozije, pojačane su patrole u Podgorici, a policija je kontrolisala ulaze i izlaze iz grada - napominju mediji.

"Ušao u velike pare“

Inače, Ćupić je u policiji označen kao bezbednosno interesantna osoba.

- Sumnja se da je on pripadnik jednog kriminalnog klana iz Kotora. On je više puta hapšen zbog vatrenih obračuna na Cetinju - naveli su mediji.

Crnogorski mediji preneli su reči izvora bliskog Ćupiću koji je naveo da se on nije bavio organizovanim kriminalom, ali da je u poslednje vreme ušao u velike pare.

Odranije poznat policiji VIŠE PUTA HAPŠEN

Nikola Ćupić u medijima se pominjao 2014. godine, nakon što je na Cetinju pucano na Filipa Ivanovića dok je vozio skuter. Policija je sumnjala da su on i Vasilije Vujović napali Ivanovića. Ćupića je policija teretila i da je krajem septembra 2014. godine bacio eksplozivnu napravu na kuću Cetinjanina Andrije Ivanovića. Porodica Ćupić kasnije je demantovala da je Nikola bacio bombu i tvrdila da je „policija dokaze protiv njega podmetnula“. Kod njega je dve godine kasnije u policijskoj kontroli pronađen pištolj koji je krio u jakni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading