DAVALI DRŽAVNO ZEMLJIŠTE NA KORIŠĆENJE BEZ NAKNADA: Uhapšeno četvoro bivših makeodonskih ministara

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski MUP danas je uhapsio četvoro bivših ministara za poljoprivredu po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a sumnjiče se da su oštetili makedonski budžet za preko 1,4 miliona evra, prenose makedonski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Bivši ministri Mihail Cvetkov, Aleksandar Spasenoski, Ljupčo Dimovski, kao i bivši zamenik ministra Hristijan Deleva su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Oni su optuženi da su u svojstvu ministara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u određenom periodu zaključivali sporazume o zakupu poljoprivrednog zemljištva i nisu ih raskidali iako zakupci nisu plaćali najam za iznajmljena zemljišta. 


"Reč je o 584 ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljištva na raznim državnim lokacijama. Tako su oštetili makedonski budžet za preko 1,4 miliona evra", piše u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju. 

Tužilac je izjavio da zahteva pritvor za četvoro optuženih, ali zbog pogoršanog zdravstvenog stanja kod jednog od njih zahteva se kućni pritvor. 
Foto: Tanjug
Sobranje

Danas je oslobođen Ljupčo Dimovski zbog njegovog poslaničkog mandata, a u ponedeljak je zakazana sednica komisije za mandatno-imunitetna pitanja u makedonskom Sobranju na kojoj će se raspravljati o imunitetu poslanika. 


Dimovski koji je nedavno dobio amnestiju za organizovanje nereda u makedonskom Sobranju iz 27. aprila 2017. godine je aktuelni poslanik, međutim sudija u prethodnom postupku je zahtevao i njegovo privođenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading