Još jedna žrtva gripa u Crnoj Gori: Preminuo dečak

Autor: Republika

Svet

25.01.2019

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak starosti 10 meseci, koji je s ozbiljnim respiratornim problemima primljen u Institut za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), preminuo je sinoć, saopšteno je iz KCCG za cdm.me.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovaj sajt navodi da se sumnja se da je dečak druga žrtva gripa, nakon što je u ponedeljak u Dečijoj bolnici u Podgorici umro dvoipogodišnji dečak iz Ulcinja.

Navodi se da još nije poznat rezultat testa na grip u slučaju desetomesečnog dečaka ali, kako su ranije naveli u KČG, po kliničkom toku i RTG snimku pluća radilo se o teškoj respiratornoj infekciji.

Sajt navodi da oba dečaka nisu bila vakcinisana protiv sezonskog gripa, jer po važećim preporukama ne spadaju u rizične grupe. Deca nisu bila u srodstvu.

Navodi se da crnogorsko Državno tužilaštvo pokrenulo istragu o smrti dvoipogodišnjeg dečaka, a doneta je i naredba za obdukciju tela radi utvrđivanja uzroka smrti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading