Skandalozno: Gradonačelnik Vukovara napravio listu za odstrel srpske dece

Autor: jutarnji.hr, Republika

Svet

23.01.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne, ne može se objaviti snimak dece koja ne ustaju na hrvatsku himnu. Neko će tu decu ubiti. To je ono što bi DORH morao videti. A nije teško, obično je prokazivanje i huškanje, prozivka i lista za odstrel", piše u kolumni za zagrebački Jutarnji list novinar Boris Vlašić, osvrćući se na činjenicu da je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objavio snimak srpske dece koja nisu ustala na hrvatsku himnu.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Srbomrzac: Ivan Penava

Njegovu kolumnu prenosimo u celosti.

To je napravio Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik. Žalio se da mladi Srbi ne ustaju kada čuju hrvatsku himnu. A poznato je da je on čuvar hrvatske himne. I onda je, kako mu niko ne bi rekao da je lud jer misli da ljudi moraju ustajati kada čuju hrvatsku himnu, objavio snimak s fudbalske utakmice na kojoj Hrvati stoje. Srbi sede. Jednog od mladića sa tog snimka kasnije je na autobusnoj stanici napala grupa s fantomkama na glavama. Mladić je ipak prepoznao jednoga kao hrvatskog učenika iz škole koju pohađa. Mora da su svi redom "domoljubni" Hrvati koji su samo iz skromnosti i hladnoće navukli fantomke, znajući da rade dobro delo. Uostalom, napali su Srbina kojeg im je Penava pokazao.

Izbiju li ikad nacionalni neredi u Vukovaru, ne treba zaboraviti da je Ivan Penava bio taj koji je pokazivao Srbe kao mete napada. Može Ivan Penava, kao građanin, Hrvat, Balkanac, Evropljanin i Zemljanin misliti što god hoće o Srbima, ali ne može se u Hrvatskoj služiti jezikom mržnje. Zbog građana koji su jednostavno bolji. Tada se ponaša primitivno, kao da je tupi nacionalista kojem je najbitnije da mrzi Srbe. Kao gradonačelnik mora raditi sve što može da se svi Vukovarci osećaju sigurnima. Ne mogu strahovati zato što će ih neki mrzitelj prokazivati. Promeni li se situacija, to će se onda događati Hrvatima.

 

 

To nije sigurna Hrvatska nego Hrvatska pretnji i straha. I ne može biti povlašćen pred zakonom. Zato bi gradonačelnik Vukovara, bez obzira na to je li Hrvat ili ne, a posebno ako jeste Hrvat, svoje "domoljublje" trebao pokazivati štiteći sve u Vukovaru. A ne da mu neko kaže da je huškač, da ugrožava javnost, i da je višestruko gori od onog mladića koji je na spomeniku Franji Tuđmanu našarao srp i čekić.

Dvadesetčetverogodišnji student nedavno je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić, što je nateralo policiju na intenzivnu potragu.

I oni su objavili video. Bilo im je stalo da pronađu čoveka koji je sprejem nasrnuo na spomenik u mirovanju. Tražili su pomoć građana. Nisu si mogli dopustiti da im izmakne, kao što su nestali svi oni koji po zgradama i spomenicima crtaju ušato U. Najnemirniji među njima uspevaju i srušiti spomenik, onako, bez traga, i nikome ništa. To su spomenici partizanima, onima koji su oslobodili ovu zemlju. Kada je onomad skupina klinaca pod spomenik banu Jelačiću na Trgu podmetnula eksploziv, policija nije objavila video snimak nadzornih kamera. A kada ih se dočepala, nije ih držala u zatvoru. Niko nije kažnjen zatvorom.

Nije murija u pritvoru držala ni Ivana Đakića, mladog naci-domoljuba koji ne zna hrvatski, a Srbima mržnjom čestita Božić. E, ovaj sa sprejem je za Hrvatsku 2019. zaslužio pritvor. Kao što će onoga koji je jednim slovom poruku mržnje pretvorio u poruku ljubavi pa na grafit "ubi Srbina" dopisao na početku jedno "lj" i time ispisao "ljubi Srbina". Taj će stradati kako da je ofarbao celu zgradu jer Hrvatska ima dva kriterijuma, jedan kojim kažnjava sve koji se rugaju hrvatskoj gluposti i nacionalnoj zatucanosti, a drugi kojim oprašta svima koji šire tu nacionalnu zatucanost.

Tom kriterijumu ne smetaju ratni profiteri, zločinci i kriminalci u počasnim, prvim redovima na izvođenju himne. Ali smetaju boljoj, poštenoj Hrvatskoj. Onoj u koju stanu svi koji stvarno poštuju ovu zemlju. Neki bolji gradonačelnici Vukovara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading