Grip u Crnoj Gori odneo prvu žrtvu: Preminuo dečak iz Bara

Autor: Republika

Svet

23.01.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoipogodišnji dečak iz Bara preminuo je od posledica gripa i to je prva žrtva gripa ove godine u Crnoj Gori, objavile su "Dnevne novine".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, lekari se bore za život još jednog deteta.

Direktor Dečje bolnice Saša Radović je rekao da je pre dva dana preminuo dvoipogodišnji dečak, koje je u tu zdravstvenu ustanovu dovedeno posle desetodnevnog lečenja u bolnicama u Baru i Ulcinju, dok je drugo dete, staro 14 meseci, životno ugroženo.

- Dvoipogodišnje diete muškog pola je došlo sa komplikacijama u Institut za bolesti dece iz Opšte bolnice u Baru, nakon desetodevnog lečenja. Nezahvalno je sada davati prognoze, jer je reč o detetu koje je imalo komplikovanu gnojnu upalu pluća. Ipak, test je potvrdio prisustvo gripa - kazao je dr Radović.

On je kazao da je preminuli dečak adekvatno liječen od izabranih lekara prije nego je došao u najveću zdravstvenu ustanovu, odnosno da su, kako je kazao, lekari uradili sve po kliničkom planu hospitalizacije.


- Kod nas je, nažalost, doveden u takvom stanju sa povećanim nivoom ugroženosti, da prosto niesmo mogli ništa da uradimo uprkos preduzetim merama intenzivne nege i reanimacije - kazao je dr Radović.

Kada je u pitanju jednogodišnje dete čije je stanje za sada, kako kaže Radović, životno ugroženo, brzi test bio je negativan na grip. 

Objasnio je da procedura predviđa da se uz brzi, radi još jedan test, ali da se rezultati čekaju 24 sata.

 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading