DODIK NAJAVIO REFERENDUM: Narod da kaže želi li u NATO

Autor: Tanjug

Svet

17.08.2017

15:45 >> 15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO je politička organizacija koja se meše u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, izjavio za predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i naveo da se u Srpskoj sve više razmišlja o tome da se narod što skorije izjasni da li je za ulazak u NATO.

RepublikaFoto: Tanjug
Narod Republike Srpske da se izjasni da li želi u Zapadni vojni savez: Milorad Dodik

Dodik je rekao da je na delu otimanje teritorije i imovine Srpske kad je u pitanju odluka Ustavnog suda BiH da odbaci apelaciju Pravobranilaštva Srpske kada je reč o vojnoj imovini.

On je napomenuo da je to nastavak zloupotrebe pravosudnog sistema, kao i da će zbog to Srpska morati da zaštiti svoja prava i interese, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

- Ovo je veoma ozbiljna stvar, deo je kontinuiteta udara na Republiku Srpsku, koju hoće da razvlaste od njene teritorije i imovine i u tom pogledu vidljiva je nit nastavka zloupotrebe pravosudnog sistema - rekao je Dodik.

Što se tice ponašanja pravosudnih institucija na nivou BiH, kaže Dodik, koliko god oni likovali u ovom vremenu, moraju da znaju da time samo zabijaju klin u kovčeg BiH.

- Preko ovoga se sigurno neće proći, ovo je otimačina i razbojništvo najvećeg nivoa, ignorisanje međunarodnog prava i Dejtonskog sporazuma - naveo je predsednik Republike Srpske.

NATO štab u Sarajevu pozdravio je odluku Ustavnog suda BiH o odbacivanju apelacije Pravobranilaštva Republike Srpske o vojnoj imovini, uz napomenu da ona nije dovoljna za aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading