Lovac na naciste Efraim Zurof poručio Zagrebu: Hrvatska mora da zaustavi fašizam

Autor: Tanjug

Svet

18.01.2019

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fašizam i neofašizam u Hrvatskoj mogu se zaustaviti jedino ako se rukovodstvo te države nedvosmisleno suprotstavi ovim fenomenima i donese zakon o zabrani ustaških simbola, slogana, knjiga koje negiraju zločin u "Jasenovcu", izjavio je Efraim Zurof, direktor centra "Simon Vizental" u Jerusalimu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Foto: Ilustracija

Povodom knjige "Razotkrivena jasenovačka laž" autora Josipa Pečarića i Stjepana Razuma koja predstavlja najsvežiji pokušaj negacije genocida u "Jasenovcu" Zurof za "Novosti" kaže da zločini ne smeju ostati ni zaboravljeni ni nekažnjeni.

- Čvrsto verujem da u zemljama u kojima je lokalno stanovništvo aktivno učestvovalo u masovnim ubistvima, svi nacisticki i ustaški simboli moraju biti zabranjeni, a negiranje genocida mora biti zabranjeno i kažnjivo zakonom - rekao je Zurof.


On ističe da Hrvatska treba da omogući da se kroz obrazovni sistem nauči precizna istorijska priča o Drugom svetskom ratu, s posebnim naglaskom na genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Hrvatskoj, kao i na Holokaust. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading