Kako drugačije kod Đetića nego po babu i po stričevima: Milo dodelio koncesiju za milionski biznis svog sina

Autor:

Svet

18.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dodelio je 2016, u vreme dok je bio premijer, koncesije za elektranu Bistrica svom sinu Blažu Đukanoviću kako bi on preko nje gradio mini-hidroelektranu u Kolašinu. Da stvar bude interesantnija, Blažo je bez ikakvih problema za pomenuti posao dobio milion i po evra kredita od Hipotekarne banke, koji je uzeo na ime svoje firme "BB hidro".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Kao garanciju da će vratiti kredit, mladi Đukanović je založio dva poslovna prostora od 412 i 47 kvadrata u zgradi Vektra koje je na poklon dobio od strica Aca Đukanovića.

Takođe, naslednik lidera DPS dužan je da kredit vrati u roku od deset godina, a krajnji rok, kako se navodi, jeste 1. septembar 2029. - otkrile su podgoričke Vijesti i dodale da je kompanija koju mladi Đukanović ima sa partnerom Ivanom Burzanovićem više puta uzimala kredite i to uglavnom preko svoje sestre firme "BB solar".

Blažo je za unosni posao gradnje mini-hidroelektrane dobio kredit od milion i po evra

- "BB solar" je pre dva meseca založila svoja četiri poslovna prostora od 84, 78, devet i 43 kvadrata na ime sestre firme "BB hidro", kao garanciju u iznosu od 30.000 evra namenjenu Ministarstvu ekonomije. Garanciju je izdala Prva banka, vlasništvo Blažovog strica Aca Đukanovića, a korisnik garancije je Vlada Crne Gore, Ministarstvo ekonomije - pišu Vijesti.

Inače, kompanija sina šefa Crne Gore planira gradnju hidroelektrana na vodotocima Bistrica i Slatina.

Brisel traži istragu o aferi "Atlas"

Evropska komisija pozvala je juče crnogorske vlasti da brzo i efikasno istraže navode vlasnika "Atlas grupe" Duška Kneževića o novcu koji je on uoči izbora davao Demokratskoj partiji socijalista Mila Đukanovića. Podsetimo, kako je Knežević u intervjuu za Srpski telegraf ranije naveo: "U Crnoj Gori je nemoguće voditi biznis bez reketa".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading