ČISTA KORUPCIJA: Hrvati naplaćuju Srbima prelaz preko granice!

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

17.08.2017

07:15 >> 07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na hrvatskoj granici, ustalila se praksa da carinici traže da svaki autobus iz Srbije plati 40 evra kako bi bi granicu prošao bez višesatnog čekanja. Vozači su navikli na to, pa već na polasku obaveste putnike da moraju da skupe novac da ne bi čekali. Ovo je doživela i Marina J. iz Beograda (27) koja je pre deset dana autobusom krenula za Korčulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kod Hrvata 40 evra rešava čekanje u redu

- Krenuli smo u devet uveče iz Beograda "Lastinim" autobusom i na Hrvatsko primorje smo išli alternativnim putem preko Bosne, jer su na Šidu i Batrovcima velike gužve. Ubrzo nakon kretanja vozač nam je preko mikrofona objasnio da ćemo oko pola sedam ujutru stići na prelaz Metković i da moramo da skupimo 40 evra za mito hrvatskim carinicima ukoliko ne želimo da nas na granici maltretiraju - priča Marina za "Informer".

Zadržavanje podrazumeva da se autobus parkira sa strane u kolonu vozila posle koga sledi višesatno detaljno pretresanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading