Tužilaštvo Crne Gore ispituje aferu Atlas

Autor: Tanjug

Svet

14.01.2019

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je danas da će, ukoliko se dokaže da ima krivičnog dela u aferi Atlas, neko za to odgovarati, kao i da će "u skladu sa Ustavom i zakonom", preduzeti sve neophodne mere kako bi se u slučaju utvrdile sve neophodne činjenice.

RepublikaFoto: youtube.com/ mediterranean network
Duško Knežević

"Državno tužilaštvo i u ovom, kao i u svim drugim predmetima, isključivo će primenjivati zakon koji je jednak za sve. O utvrđenom činjeničnom stanju javnost će biti blagovremeno informisana", saopštilo je Tužilaštvo, prenosi CdM.

Tužilaštvo je tako reagovalo nakon što je predsednik Atlas grupe, Duško Knežević, dostavio nekim medijima video snimak na kome se vidi kako bivšem gradonačelniku Podgorice i funkcioneru Demokratske partije socijalista DPS Slavoljubu Stijepoviću, predaje koverte, tvrdeći da u njima ima 97.500 evra.

Foto: youtube.com/in4snet

Stijepović je odmah reagovao navodeći da je to klasična podmetačina i pozvao državne organe da ispitaju Kneževićeve navode. 


Aferu Atlas pokrenuo je Knežević nakon što je Centralna banka uvela privremene mere u IBM i Atlas banci.

Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa Invest banke Montenegro IBM na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe preneli 17 miliona evra, a on stalno ponavlja da je proces protiv njega politički motivisan te i da "glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izvršava naređenja predsednika države Mila Đukanovića".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading