Zatvor i novčana kazna za aktivistu grupe "Pravda za Davida"

Autor: b92.net, 6YKA.com

Svet

11.01.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivista grupe "Pravda za Davida" Aleksandar Gluvić je objavio da je osuđen na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 250 maraka, prenosi portal 6yka.com.

RepublikaFoto: facebook/ Davor Dragičević
David Dragičević

Naveo je da je kažnjen zbog učestvovanja u događajima u Banjaluci krajem prošle godine.

"Mi ćemo naše kazne platiti ili odležati, ali ljudi koji su povređeni to neće moći. Momku koji je na zemlji udaran od strane "inspektora" slomljena su dva rebra i juče je zadržan u bolnici zbog pojave unutrašnjeg krvarenja. Radi se o čoveku koji mi se pre dve godine javio zbog akcije darivanja krvi, a 22. marta u želji da pomogne u potrazi za tada nestalim Davidom. Svesni da ćemo saginjanjem glave postati isti kao i oni pred kojima bismo se sagli, odbijamo da to učinimo i zbog toga plaćamo cenu", napisao je Gluvić na FB stranici. 

Naveo je i da će se žaliti na ovu odluku

Gluvić je prema Rešenju kažnjen za prekršaj iz Člana 24. Zakona o javnom redu - Kaznom zatvora u trajanju od 20 dana i za prekršaj iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru - novčanom kaznom u iznosu od 250 KM. 


Rođen je 1997. godine i student je prve godine Fakulteta političkih nauka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading