KOMŠIĆ: Srbija da se ne poigrava s Bosnom!

Autor: Tanjug

Svet

04.01.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, tvrdi da graice BiH nikako ne mogu biti dovedene u pitanje, nezavisno od toga šta se dešava na granici između Albanije i Kosova i pozvao srpske zvaničnike da se, kako kaže, "ne poigravaju sa BiH".

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Reagujući na izjavu premijerke Srbije, Ane Brnabić, koja je govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova kazala da su "očigledno granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu". 

Komšić kaže "da pojedinci u izvršnoj vlasti Srbije ne treba da misle da će destabilizacijom BiH i izvozom vlastitih problema pojačati svoju pregovaračku poziciju".

Komšić tvrdi da se ovakvim izjavama "Srbija gura u bespotrebne verbalne konflikte sa BiH", preneo je Radio Sarajevo. 

Umesto da se, kako kaže, Beograd okrene saradnji, evroatlantskim integracijama i stabilizaciji regiona, uporno pokušava da "povlači nebulozne paralele između đelova BiH i Kosova". 

Komšić se pita da li su Brnabić I ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji govori isto što I premijerka Srbije, "sigurni u to da li su nakon ovakvih izjava napravili korist samoj Srbiji, ili su možda napravili štetu i Srbiji i ukupnim regionalnim odnosima". 

- Suverenitet, integritet, a naročito granice Bosne i Hercegovine su neupitne i bilo kakvo relativiziranje bilo kojeg državnog prerogativa Bosne i Hercegovine je u najmanju ruku nepristojno - rekao je Komšić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading