Ovo je dokaz da su komšije odlepile: Hrvati sada hoće da nam naplate i ratnu odštetu

Autor: Tanjug

Svet

03.01.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati svojim glupostima ne prestaju da iznenađuju! Nakon što ubedljivo drže vodeću poziciju u anketi popularne stranice The Top Tens kao najgluplja zemlja na svetu, ovom podatku doprineo je i bivši ministar odbrane i zdravstva Hrvatske i funkcioner HDZ Andrija Hebrang lično.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Kolinda i Plenković

Naime, Hebrang traži izbacivanje ćirilice iz Vukovara i naplatu ratne štete od Srbije i Crne Gore u visini od 300 milijardi dolara. Kako kaže, traži ukidanje terora ćirilice, jer je ćirilični natpis bio "na svakoj ispaljenoj granati".

300 milijardi dolara traže od Srbije i Crne Gore

 

- U novoj godini priželjkujem zakon o Vukovaru, kojim bismo se, bar delimično, odužili gradu koji je slomio kičmu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske - naveo je Hebrang, inače nekada blizak saradnik prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana.

Hebrang, sada profesor u penziji, želi da izjednači nastavne programe u srpskim školama sa hrvatskim programima, odnosno da srpska deca uče istoriju onako kako je vidi hrvatska strana.

 

 

On navodi da treba naplatiti novac od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratnu ekonomsku štetu, preneo je portal Narod.r. Prema njegovim navodima, reč je o šteti u visini "devet izgubljenih bruto domaćih proizvoda (BDP) ili oko 300 milijardi dolara".

Funkcioner HDZ Andrija Hebrang priželjkuje i zakon o Vukovaru, koji će ukinuti ćirilicu

Hebrang tvrdi da "nije završen ni rat iz 1945. godine jer stotine hiljada pobijenih bez suda nisu pronađeni, a jedva jedan odsto tih grobnica je otkopan".

Hebrang podržava reviziju istorije i tvrdnje kvaziistoričara da Jasenovac nije bio konclogor, te da su partizani činili veće zločine od ustaša.

Linta: Besmislica!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikovao je Hebranga zbog zahteva da Srbija i Crna Gora plate Hrvatskoj 300 milijardi dolara na ime ratne štete, ocenivši takav zahtev kao besmislen.

- Hebrang zastupa apsurdnu tezu da je na Hrvatsku izvršena agresija jer ponavlja bezočnu laž kako je Vukovar tobože slomio kičmu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske - navodi Linta, koji ocenjuje i da je Hebrang jedan od "značajnih promotera ustaštva" u Hrvatskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading