Kolinda negirala zaveru protiv premijera Hrvatske: Ne pada mi na pamet da smenim Plenkovića

Autor: Tanjug

Svet

23.12.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da ima mnogo bolje odnose s premijerom Andrejom Plenkovićem nego što se o tome piše i kategorički odbacuje tvrdnje da je uključena u pripremanje "državnog udara" kako bi ga smenila s vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

- Tako nešto mi ne pada na pamet. Nisam osoba koja bi koristila obaveštajnu ili paraobaveštajnu zajednicu za poslove koji bi bili usmereni protiv ikoga, a kamoli protiv predsednika vlade - rekla je Grabar-Kitarović u božićnom intervjuu Večernjem listu, čiji je deo danas objavila Hina. 

Ona je ocenila da je optužba za rušenje premijera vrlo ozbiljna, i navela da je zbog toga morala da reaguje na te "paraobaveštajne konstrukcije" jer je, kako je rekla, počela da se stvara opasna klima na koju nadležne državne institucije nisu reagovale. 

Predsednica Hrvatske dodala je da kada se kritički govori o radu vlade, na to se automatski gleda kao na napad na aktualnu vladu što, kako tvrdi, nije tačno 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading