Razotkriven hrvatski "otac nacije": Isplivali novi detalji iz Tuđmanovog života!

Autor: Alo, Republika

Svet

23.12.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, bivši general JNA, radio je 1942. godine u Ministarstvu domobranstva Nezavisne Države Hrvatske (NDH), otkrivaju dokumenti koje je objavio zagrebački "Nacional".

Franjo Tuđman

Među objavljenim dokumentima su i oni iz policijske arhive iz kojih se vidi na kojoj je adresi bio prijavljen Tuđman i gde je boravio u Zagrebu dok je Ante Pavelić bio na čelu NDH.

Deo Tuđmanove biografije koji se odnosi na taj period do sada je bio nepoznat, a podatke je izneo Josip Manolić u svojoj knjizi "Špijuni i domovina".

Tuđman o tim prvim godinama rata nije mnogo govorio, već je samo isticao detalj kada je odlučio da ode u partizane. U jednoj enciklopediji naznačeno je da je kao levičar bio pritvoren 1940. godine, a da je njegova porodica podržavala Hrvatsku seljačku stranku.

Zvanično je uvek naglašavano da je 1941. godine Tuđman prekinuo školovanje i uključio se u antifašistički pokret, ali o tome da je radio i u Ministarstvu domobranstva do sada nije bilo reči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading