Dodik zagrmeo: Milo se petlja gde mu nije mesto

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.12.2018

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije pristojno da se Milo Đukanović petlja i daje preporuke Srbiji", rekao je večeras predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom intervjua crnogorskog predsednika javnom servisu Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Dodik

Dodik smatra da je sve ono što je Milo Đukanović govorio o Srbiji i SPC - greška, i nepotrebno.

- Mada je sve to moglo i da se očekuje i da se zna. To je greška. Milo ne bi trebalo da se petlja i da se stavlja u ulogu da drži predavanja srpskom narodu i Srbiji u celini - rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Naveo je i da crnogorske službe "rovare" u RS, i da su čak lokalni funkcioneri tražili pripajanje Crnoj Gori, iako se ta oblast uopšte ne graniči sa Crnom Gorom.

- Crna Gora mora da promeni odnos prema srpskom narodu u celini i da mu da iste slobode i prava kao i Crnogorcima - rekao je Dodik.

Inače, predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se Srpska pravoslavna crkva brutalno meša u politički život Crne Gore.

- Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori - rekao je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading