"Poljujan je mir u regionu": Dodik oštro reagovao na osnivanje vojske Kosova

Autor: Tanjug

Svet

14.12.2018

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da je usvajanje seta zakona kojima se inicira uspostavjanje tzv. vojske Kosova, indirektan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije, već celog regiona, i to nikako ne može biti dobra vest, ni za Republiku Srpsku, ni za BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

- Uspostavljanje vojske samoproglašenog Kosova je ozbiljan udarac i međunarodnoj zajednici koja posmatra kako jedan parlament samoproglašene države krši rezolucije Saveta bezbednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava - rekao je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

On je naglasio da je zbog mira i stabilnosti u celom regionu neophodno da se tim povodom, u najskorije vreme, oglasi i Savet bezbednosti UN, telo koje je i ustanovilo Rezoluciju 1244.

- Verujemo da će vlasti države Srbije svojom mudrom politikom uspeti da sačuvaju mir u svojoj južnoj pokrajini koji je sigurno poljuljan današnjom odlukom vlasti u Prištini - naveo je predsedavajući Predsedništva BiH.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading