(VIDEO) Ovde će robijati monstrum koji je ubio 80 žena: Vukodlak će ostatak života provesti u ozloglašenom sibirskom zatvoru

Autor: b92.net, Republika

Svet

11.12.2018

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvor "Arktička" ili "Polarna sova" jedan je od najsuroviji ruskih zatvora u kojima robijaju zločinci osuđeni na doživotnu robiju i iz njega je nemoguće pobeći.

RepublikaFoto: youtube.com/Duchess Dark
Lice zla: Mihail Popkov

Zatvor se nalazi se u mestu Harp, iza Severnog polarnog kruga, na obali reke Sob, nedaleko od planinskog masiva Raj-Iz. , a u njemu će ostatak života provesti i najgori ruski serijski ubica u istoriji Mihail Popkov, osuđen za silovanja i ubistvo 56 žena.

Sud u sibirskom gradu Irkutsku proglasio je bivšeg policajca Popkova krivim za ubistva počinjena između 1992. godine do 2007. godine. On je međutim pobesneo kada je čuo da je sud odlučio da mu ukine penziju od 24.000 rubalja ( 300 evra) mesečno i najavio žalbu na ovu odluku suda.

Popkov je osuđen dok je služio doživotnu kaznu za 22 ubistva. On je, naime, još 2015. osuđen za silovanja i ubistva 22 žene, čime se ukupni broj njegovih žrtava penje na 78.

Starost njegovih žrtava kretala se između 18 do 50 godina. Popkova će preseliti u zatvor "Polarna sova" gde će ostatak života provesti u samici. Mesto sa nekih 6.500 stanovnika smešteno je daleko na severu Sibira, gotovo na polarnom Karskom moru koje je toliko hladno da je zamrznuto devet meseci godišnje.

Osim smrtonosne hladnoće Karsko more je puno nuklearnih reaktora bačenih još u vreme Sovjetskog saveza. Prema službenim dokumentima, tamo je bačeno šest reaktora iz nuklearnih podmornica i deset reaktora iz drugih izvora.

Kad su otkriveni zločini bivšeg policajca, javnost mu je dala nadimak Vukodlak, jer je Popkov godinama radio u policiji i paralelno silovao i ubijao žene. Za portal Meduza Popkov je izjavio da mu je cilj bio da "očistiti ulice sibirskih gradova od nemoralnih žena i prostitutki".

Neke žene je ubio dok je bio na dužnosti, u uniformi i vozeći policijski auto, jer mu je tako bilo lakše da stekne poverenje žrtava.

 

 

- Tri žene koje nisu htele da izađu s njim je "pomilovao". Njih je otpratio kući i čak im pomogao da odnesu torbe. Očigledno je da je uživao u ubijanju. Neke njegove žrtve imale su 145 ili čak 170 ubodnih rana nožem, a neke je ubio sekirom - rekao je tužilac.

Broj žrtava Mihaila Popkova premašuje dosadašnje ruske serijske ubice: Aleksadar Pičuškin osuđen je 2007. godine na na doživotni zatvor zbog 48 ubistava, a Andrej Čikatilo je još u vreme Sovjetskog saveza osuđen za 52 ubistva. Popkov će robijati zajedno sa Pičuškinom.

- Ubijao sam samo iz jednog razloga. Ja ubijam da bih živeo, jer kada oduzimaš život, želiš da živiš - rekao je Pičuskin, ovaj ruski serijski ubica na suđenju 2007. godine Optužen je za 49 ubistava, ali je na suđenju rekao da na spisak dodaju još 11 osoba. Poznat kao Šahovski ubica, jer je planirao da ubije 64 osobe, po jednu za svako mesto na šahovskoj tabli.

- Ja sam veliki ljubitelj šaha - bilo je prvo što je ovaj moskovski trgovac u supermarketu rekao policiji kad su ga uhapsili.

Najčešće je ubijao poznanike i beskućnike koje bi našao u moskovskom parku. Pozvao bi ih da popiju votku, a kad bi se napili, ubijao ih je čekićem. Zatim bi ih bacio u kanal, a ako je žrtva još disala, nabio bi joj grlo boce od votke u razmrskanu lubanju. To je vremenom postao njegov potpis.

Čepove boca bi sačuvao za uspomenu. Jednu od žrtava bacio je sa 16. sprata. Prvo ubistvo izvršio je  1992. kad je predložio prijatelju iz razreda da ubiju nekoga. Kad je ovaj odbio, Pičuškin ga je namamio u šumu, zadavio i bacio u kanal.

- Prvo ubistvo je poput prve ljubavi. Nikada ga nećete zaboraviti. Prvi put sam ubio sa 18 godina i to prijatelja iz razreda - rekao je Pičuškin i dodao kako se osećao kao Bog jer bi odlučivao hoće li netko da živi ili umre.

- Da me nisu uhvatili, nikada se ne bi zaustavio, nikada. Ovako ste spasili život mnogima - rekao je na sudu. Uhapšen je 2006. a osuđen u 2007. na doživotnu robiju, od čega će prvih 15 godina provesti u samici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading