Ivanku su sahranjivali kada je ćerka tražila da se otvori sanduk: Od prizora su ljudi padali u nesvest!

Autor: alo.rs

Svet

08.12.2018

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brat i sestra Ivan Čukljek (57) i Branka Pikutić (59) iz hrvatskog mesta Belca kraj Zabok ostali su u šoku kada su videli da se u sanduku u kojem je trebalo da bude sahranjena njihova preminula majka, nalazi druga žena! Sve se dogodilo pre nekoliko godina.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

- Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, zamalo smo se onesvestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena - šokirano govore brat i sestra.

Na tamošnjem groblju oni su trebali da sahrane majku Ivanku Čukljek (80). Ona je umrla u subotu, a Ivan i Branka su došli u mrtvačnicu kako bi se poslednji put pozdravili s njom.

- Sreća je da je sestra želela da otvorimo sanduk. Da nije, pokopali bismo i oplakivali neku drugu ženu. Naša majka ima oko 80 kilograma, a žena u kovčegu imala je upola manje. Sanduk je bio naš, ali u njemu je bila žena obučena u odeću naše majke - rekli su brat i sestra.

Oni su alarmirali bolnicu, ali su im tamo rekli da pokojna Ivanka Čukljek nije kod njih i da nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ubrzo je obaveštena i policija koja je za sat vremena otkrila da je pokojna Ivanka u mestu Mihovljan u sanduku Katice Plukavec (86). Kako njena porodica nije otvarala sanduk, do poziva policije nisu ni znali za zamenu.

- U šoku sam. Samo želim da dobijem telo svoje majke i da je sahranim - rekao je  tada Branko Plukavec (51) ispred mrtvačnice zabočke bolnice, u koju su dovežene obe pokojnice i gde je svaka staviljena u pravi sanduk.

Upravnik bolnice dr. Ivan Švajger obećao je da će utvrditi da li je za zamenu pokojnica kriva bolnica ili pogrebna preduzeća koja preuzimaju tela i oblače ih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading