ŠTA LI SAD SMERA? Komšić vratio Titov portret i sklonio zastavu Herceg-Bosne

Autor: Tanjug

Svet

06.12.2018

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u kabinet u Sarajevu vratio je portret Josipa Broza Tita koji je tamo držao i tokom ranija dva mandata, a iz tog prostora je uklonjen u razdoblju kada ga je koristio Dragan Čović.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Hina navodi da je portret pokojnog maršala i doživotnog predsednika SFRJ na istom mestu u kabinetu hrvatskog člana Predsedništva BiH stajao i od 2006. do 2014. godine, kada je Komšić takođe obavljao tu funkciju, a da je javnost saznala da je tu vraćen na osnovu fotografije današnjeg Komšićevog susreta sa francuskim ambasadorom u BiH Gijomom Rusonom.

Hrvatska agencija navodi da "Komšić nikada nije skrivao da ceni Tita, a posebno je isticao da njemu treba zahvaliti i za to što je BiH opstala u sadašnjim granicama".


Navodi se da je na fotografiji sa susreta Komšića i Rusona vidljiva i zastava Evropske unije, ali u Komšićevom kabinetu više nema one sa stilizovanim hrvatskim grbom, koja je bila deo službenih obeležja Herceg-Bosne, a sada se naziva zastavom hrvatskog naroda u BiH.

Hina navodi da je nju u kabinet hrvatskog člana Predsedništva BiH uneo Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading