Dodik ostaje pod sankcijama čak i kao član Predsedništva BIH!

Autor: Tanjug

Svet

04.12.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu Metju Palmer izjavio je danas da doskorašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "i dalje ostaje pod sankcijama SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
"Ni to što je Dodik postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija"

Palmer je odgovorajući na pitanje da li će izbor Dodika za člana Predsedništva BiH eventualno ugroziti aspiracije BiH na njenom put ka evroatlantskim integracijama, kazao da će "SAD predano raditi sa svim članovima državnog Predsedništva uključujući i Dodika".

- On i dalje ostaje pod sankcijama SAD, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija.

- Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i želeli bismo da vidimo da on ide tim putem - poručio je Palmer.

Navodi se da je Palmer podsetio da su "sankcije protiv Dodika uvedene zbog antidejtonske aktivnosti", dodajući da "on mora da pokaže da je posvećen teritorijalnom integritetu BiH odnosno da ne ide putem secesije" i da su "sankcije uvedene kao funkcija podrške SAD Dejtonskom mirovnom sporazumu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading