Medojevićeva supruga i Kneževićeva verenica pisale liderima EU: Ovakva Crna Gora pretnja je i za Evropu

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2018

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Nebojše Medojevića Marina i verenica Milana Kneževića Tamara Magdelinić uputile su danas pismo liderima EU u kome od njih traže da se "probude i spreče samovolju i torturu koju crnogorska vlast sprovodi nad svojim građanima i njihovim predstavnicima".

RepublikaFoto: Tanjug/Ins
Andrija Mandić i Nebojša Medojević

One su pismo napisale pošto je Apelacioni sud odbio žalbu odbrane lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja u predmetu za korupciju, prenose Vijesti.me.

One su u pismu napisale da smatraju da EU ima odgovornost i nadležnost da reaguje na "gaženje fundamentalnih ljudskih prava" i da treba da zauzmu "stav koji brani evropske vrednosti", jer "ovakva Crna Gora predstavlja opasnost ne samo po svoje građane već i za Evropu".

- U suprotnom, bojimo se da šaljete opasnu poruku čitavoj zajednici evropskih naroda da je progon političkih oponenata, zatvaranje nevinih ljudi i delovanje sudstva po političkim diktatima legalno i legitimno - navodi se.

 

 

Pismo je napisano u ime Kneževića i Medojevića koji su, kako tvrde, žrtve brutalnog sudskog i političkog progona, i nad kojim se već godinama vrši pravno nasilje.

- Dok Vam pišemo, Nebojša Medojević se nalazi u zatvoru po neustavnoj odluci Višeg suda, gde štrajkuje glađu, dok Milan Knežević u zgradi Parlamenta čeka da bude uhapšen, odbijajući da dobrovoljno ode u zatvor. Presuda kojom je Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda da, bez skidanja imuniteta i bez uručivanja odluke, poslanici budu zatvoreni, posledica je političkog pritiska. Dokaz za to, pored niza prekršenih pravnih normi, jeste i činjenica da je Apelacioni sud presudio suprotno svojim dvema odlukama koje je ranije donio u istom predmetu - navodi se u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading