Dodik o Hodžajevoj provokaciji: Antisrpski front odavno postoji

Autor: Tanjug

Svet

02.12.2018

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava Envera Hodžaja samo je potvrda dugogodišnje antisrpske politike koja vlada u regionu, izjavio je danas srpski član Predsedištva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Dodik

- Taj antisrpski front postoji odavno. Njega su u različitim istorijskim okolnostima upravo činili oni koji su u okruženju Srba i srpskog naroda - kazao je Dodik za Tanjug povodom izjave kosovskog vicepremijera Envera Hodžaja da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o stvaranju "pakta protiv Srbije".

Prema njegovim rečima, vidljivo je i jasno da su Srbi kao narod drugim narodima kroz oslobodilačke borbe davali slobodu, a sada dok se "samoproglašena, nepriznata država Kosovo bavi separacijom i ujedinjavanjem sa Albanijom", oni, kako kaže, sebi daju za pravo da Srbima drže predavanje, što drugima ne bi dozvolili.

- Mi smo stalno pod nekim pritiskom. Oni samo kad vide da ne mogu ništa da učine, onda kažu ''pa niko ništa i ne traži - a čim se pruži mala prilika, odmah bi devastirali Republiku Srpsku i napravili unitarnu BiH", naglašava on.

Sama ta koncepcija je, kako kaže, napravljena još stotinama godina unazad, a njena težnja je da Srbi i Srbija nikada ne postanu važan, konstruktivni faktor mira na Balkanu.

 

 

Dodik ističe da je jasno da je pritisak na Srbiju kontinuiran i da se gotovo ni jedna argumentacija koju je Srbija iznela u odnosima sa Prištinom ne shvata ozbiljno.

- Od Prištine su zahtevane gotovo trivijalne stvari koje su postale osnova delovanja međunarodnog faktora koji se pokazao kao neobjektivan prema Srbiji i Srbima u celini - ocenjuje Dodik i dodaje da taj faktor jedino pokušava da Srbe drži razdvojene, a sve druge da ujedini u pojedine države.

On smatra i da je Zapad kreirao raspad bivše SFRJ, a da su rezultat toga monoetnička Slovenija i monoetnička Hrvatska.

- Politika Zapada se uopšte ne razlikuje od vremena raspada Otomanske imperije, ni danas kada na jedan ovako sofisticiran način pokušava da pošalje poruku Srbiji i Srbima gde god da su, da je generalna politika u suštini antisrpska - ocenjuje Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading