Sa hrvatskog tržišta povlače popularne tablete za potenciju, pronađena zabranjena supstanca!

Autor: 100posto

Svet

20.11.2018

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tabletice za potenciju The Gold Pill, koje su se mogle u Hrvatskoj da se kupe kao dodatak prehrani, povlače se sa hrvatskog tržišta zbog prisutnosti zabranjene supstance sildenafil u proizvodu, objavila je Hrvatska agencija za hranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Naređen je tako opoziv proizvoda The Gold Pill, blister pakovanje sa četiri kapsule, LOT broja 0417, oznake barkoda 3830057980027, najbolje upotrebiti do 30.04.2019. godine, proizvedeno za Finebourne Trading Ltd., Chesterfield, UK, poreklom iz Kine, zbog prisutnosti sildenafila u proizvodu.

Može da dovede do srčanih problema

- Prisutnost sildenafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani - izvestili su iz HAH-a.

Sildenafil je, inače, aktivna supstanca najpoznatije svetske tabletice za potenciju, Vijagre, kao i još nekih drugih renomiranih tableta. Ali, do proizvoda koji sadrže tu supstancu može se doći samo pomoću lekarskog recepta, s obzirom da kod nekih muškaraca može izazvati ozbiljne nuspojave, pa čak i ozbiljne srčane probleme.

S obzirom da je većini muškaraca nelagodno da priznaju problem sa impotencijom, retko se odlučuju na pregled i često se pokušavaju na različite načine domognu "plave tabletice". Neki Vijagru kupuju na crnom tržištu, preko različitih veb oglasa, a drugi se okreću "dodacima prehrani" poput The Gold Pilla. Jedno pakovanje tabletica je 195 kuna plus troškovi poštarina (oko 26 evra).

Takvi dodaci prehrani smeju da sadrže samo sastojke koji nisu na popisu aktivnih supstanci lekova koji se izdaju na recept. Tako se na službenoj stranici distributera tabletica za Hrvatsku navodi kako one sadrže bilje kolu, maku, ginseng, lekovitu anđeliku, koromač, koren ruže i guaranu. Ali, nigde se ne navodi zabranjeni sildenafil, koji je ujedno i glavna supstanca za "podizanje" seksualnog apetita među muškarcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading