Novak brani Federera!

Autor:

Sport

13.11.2018

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je izneo svoje mišljenje povodom optužbi Žilijena Benetoa na račun Rodžera Federera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Francuski teniser je rekao da Federer godinama unazad ima povlašćen tretman, naročito na Australijan Openu.

On je takođe rekao kako je u poslednje dve godine u Melburnu, Švajcarac 12 ili 13 od ukupno 14 mečeva odigrao u večernjem terminu, kako bi izbegao velike vrućine.

Srpski teniser je u potpunosti stao na stranu Federera. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Na kraju, on i zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan Opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je u "Rod Lejver areni" 19.30 časova- rekao je Đoković. 

Srpski as je dodao da nije sve tako crno-belo i da razume i zbog čega je Beneto reagovao. 


- Razumem i Žilijena jer ponekad se čini da neki igrači imaju povlašćen tretman na određenim turnirima iz godine u godinu. S druge strane, morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu prihoda, pažnje koju privlači. Žilijen i momci poput njega takođe profitiraju od tenisa zbog Rodžera i onoga što je on uradio za ovaj sport- rekao je Đoković. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

I Novakov prvi protivnik iz grupe "Gustavo Kuerten", Amerikanac Džon Izner slično razmišlja.

- Možda pojedini, kao što su Federer, Nadal i Đoković i treba da ima poseban tretman. Zbog njih, zbog tih top igrača i ostali zarađuju mnogo novca. To je kao efekat Tajgera Vudsa na sve u golfu. Tako treba posmatrati ljude poput Federera. On je čovek-tenis po mom mišljenju. Zaslužuje sve i čak i više nego što je dobio- rekao je Izner.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading